Wanneer je erover nadenkt om een jacuzzi in de tuin te gaan plaatsen, is het goed om je te verdiepen in de mogelijkheden. Natuurlijk is het ook van belang om te kijken naar je eigen wensen. Op het gebied van jacuzzi’s zijn er meerdere opties beschikbaar. Een van de mogelijkheden die je hebt is de keuze voor een zoutwater jacuzzi. Wat is dit precies, hoe zit het met het energieverbruik van deze jacuzzi en is dit een goede keuze? Hier lees je alles wat je moet weten!

Wat is een zoutwater jacuzzi?

Een zoutwater jacuzzi is een type jacuzzi die werkt door middel van zoutelektrolyse. Dit is een proces waarbij elektroden ervoor zorgen dat natrium van chloride gescheiden wordt. Natriumchloride is een bestanddeel van zout. Bij zoutelektrolyse wordt dit zout omgezet in chloor, waardoor er nog steeds chloor in het water zit, maar het is een stuk zuiverder en minder agressief voor de huid.

Een jacuzzi met zoutwater is niet zonder risico. Er wordt hierbij constant chloor in het water toegevoegd, je bent zelf verantwoordelijk voor de dosering. De hoeveelheid die er nodig is, is afhankelijk van het zwemgedrag. Een te hoge dosering kan schade toebrengen aan je gezondheid, het energieverbruik jacuzzi en de levensduur.

Alternatieven voor jouw jacuzzi

Wil je wel graag minder chloor in je zwembad maar wil je geen risico lopen? Dan is het goed om te kijken naar mogelijke alternatieven. Je hebt de keuze uit twee mogelijkheden:

  1. Automatische regeling: met een automatische ph en chloor regeling hoef je niet meer om te kijken naar de kwaliteit van het water, omdat dit allemaal automatisch gebeurt. De chloorwaarde in het water is altijd in orde.

Waterbehandelingsproducten: je kunt ook kiezen voor het toevoegen van waterbehandelingsproducten. Deze houden de waterkwaliteit hoog zonder gebruik van chloor.