De Ardennen vormen een schitterend natuurgebied in België en het is dan ook zeker de moeite waard om hier naartoe op vakantie te gaan. En ook als je zoekt naar een vakantie dichtbij huis is een vakantiehuis Ardennen een absolute aanrader. Je zorgt er niet alleen voor dat je niet ver hoeft te rijden, maar je bent ook nog eens verzekerd van een schitterende bestemming in de natuur. Heb je inspiratie nodig? Hier vind je 3 mooie bestemmingen in de Ardennen.

1: La Roche-en-Ardenne

Op heel veel lijstjes kom je de naam La Roche-en-Ardenne tegen en dat is niet voor niets. Dit plaatsje is een van de meest toeristische maar ook een van de mooiste plekjes in de Ardennen. Het stadje ligt aan de rivier de Ourthe en kent heel veel leuke activiteiten. Ook voor gezellige winkels, restaurants en bars kun je hier goed terecht. In de omgeving van La Roche-en-Ardenne kun je volop leuke uitjes plannen, zoals naar Wildpark Parc a Gibier of het Kasteel van La Roche. Een villa huren in deze mooie omgeving is zeker mogelijk!

2: Durbuy

Het mooie Durbuy lijkt regelrecht uit een sprookjesboek te komen.Het is een van de kleinste steden ter wereld en stamt nog uit de middeleeuwen. Het historisch centrum heeft nog een aantal huizen uit de 17e en 18e eeuw. De smalle straatjes en mooie omgeving zorgen ervoor dat het net lijkt of je terug in de tijd bent gegaan. De stad Durbuy ligt aan de rivier de Ourthe en vanaf hier kun je dan ook volop leuke wateractiviteiten ondernemen. Hier lekker vakantie vieren met een grotere groep? Een vakantiehuis 10 personen regel je heel gemakkelijk in de Ardennen! Zo verblijf met vrienden of familie op een schitterende locatie, zonder dat je er ver voor hoeft te rijden. 

3: Spa

De stad Spa mag zich een kuuroord noemen: er wordt gezegd dat het bronwater een geneeskrachtige werking heeft. Spa is beroemd in België en omstreken: hier komt immers het bekende mineraalwater vandaan. De stad zelf is de moeite waard om te gaan ontdekken. Van luxe boetiekjes tot mooie voormalig badhuizen. Je kunt zelfs de Thermen van Spa bezoeken voor een dagje ontspanning. Ben je een Formule 1 fan? Het circuit van Spa Francorchamps ligt in de buurt en is dan zeker een aanrader!