Ben je een liefhebber van cannoli? Deze Italiaanse delicatesse is onder veel verschillende namen bekend in Nederland. Denk bijvoorbeeld aan de naam canenoli. De echte naam is echter cannoli. Dat dit koekje of gebakje zo populair is, is ook niet vreemd. Er zijn namelijk wel heel veel verschillende soorten van. Dat heeft dan vooral te maken met de vele smaken die er zijn. En dat komt dan weer doordat de vulling heel goed te bewerken is. Zo kan je hier meer leren over smaak.

De juiste vulling gebruiken

De basis van de smaak van de cannoli ligt in de vulling. Die komt van ricotta. Dit is een Italiaanse kaas die op Sicilië wordt gemaakt van de melk van schapen. Om deze zijn smaak te geven wordt de kaas gezoet met de hulp van een mengsel van suiker. Dit kan je dan aanvullen met allerlei andere soorten producten. Denk aan citroen, sinaasappel of kers. Denk echter ook aan bijvoorbeeld pistache of aan stukjes chocolade. Je kan er dus alle kanten mee op.

Allemaal een keer proberen

Wanneer je kijkt naar moderne cannoli, dan zie je dat er eindeloos veel mogelijkheden zijn. Dit kan je bijvoorbeeld zien wanneer je bekijkt wat www.dolci-siciliani.nl allemaal te bieden heeft. Daar vind je wel meer dan 10 verschillende smaken. Zo kan je dus ook op verschillende momenten en op verschillende manieren genieten van het gebakje. Het is wel heel fijn om iets te kunnen vinden wat aansluit op de smaak die jij hebt. Je weet dan alleen maar zeker dat je ervan kan genieten.

Kiezen voor vers

Wanneer je optimaal van je cannoli of je canenoli wilt genieten, dan moet je wel de juiste keuzes maken. Zo kies je niet voor de verpakte varianten die je tegenwoordig in de supermarkt vindt. In plaats daarvan is het juist leuk om op zoek te gaan naar een specialist die je verse varianten kan vinden. Het is dan zo dat de vulling er pas op het laatste moment in wordt aangebracht. Daardoor is het natuurlijk ook alleen maar lekkerder. Dat is wat je met de smaak kan doen.