Iedere woning heeft verwarming nodig. In de winter is het een stuk beter toeven in je woning wanneer je de verwarming kunt aanzetten. Er zijn meerdere manieren om je huis te verwarmen: het is aan jou om te bepalen wat voor jou de beste keuze is. De meest voorkomende optie is de centrale verwarming. Maar is jouw huis verwarmen zonder gas ook een optie? Hier lees je meer over de mogelijkheden.

Kies voor infrarood verwarming

Het is zeker mogelijk om te kiezen voor verwarming zonder gas. Dit is mogelijk met infrarood. Hoe werkt infrarood verwarming? Bij infrarood wordt niet de lucht verwarmd, zoals dat bij een centrale verwarming wel het geval is, maar de voorwerpen en/of lichamen in een ruimte. Je ervaart dezelfde warmte als van de zon. Objecten en lichamen geven de warmte terug aan de omgeving waardoor er nauwelijks warmte verloren gaat.

Infrarood verwarming is in meerdere uitvoeringen te plaatsen. Zo kun je voor buiten kiezen voor de bekende infrarood terrasheaters, zodat je jouw terras een aangename temperatuur geeft. Maar ook voor binnen zijn er mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor infrarood panelen, maar bestaat er ook infrarood vloerverwarming.

Ontdek de voordelen op een rij

Er zitten meerdere voordelen verbonden aan het aanschaffen van infrarood verwarming. In de eerste plaats kies je voor een energiezuinige manier van verwarmen. En omdat je geen gebruik maakt van gas maak je ook een milieubewuste keuze. Verder is infrarood verwarming zeer eenvoudig te bedienen en te onderhouden. Het is goed mogelijk om de verwarming te combineren met een slimme thermostaat, zodat je de woning verwarmd wanneer dat nodig is. Bij infrarood verwarming heb je tot slot ook niet te maken met luchtcirculaties, waarmee veel huisstof door het hele huis wordt verspreid. Het is daardoor ook een meer gezonde keuze!