Een rolstoelbus is een ideale oplossing voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Een nieuwe rolstoelbus is echter behoorlijk prijzig. Een gewone nieuwe autobus kopen en laten aanpassen voor gebruik met een rolstoel is ook niet goedkoop. Gelukkig kun je bij Freedom Auto Aanpassingen ook een uitstekende rolstoelbus occasion kopen. Dat bedrijf is gespecialiseerd in het modificeren van autobusjes voor het vervoer van mensen die in een rolstoel zitten. Het komt regelmatig voor dat iemand een nieuwe rolstoelbus koopt, en de oude inruilt. Vaak zijn dat prima exemplaren, waar je nog vele jaren plezier van kunt hebben.

Welke aanpassingen zijn mogelijk?

Een autobus kan op allerlei manieren worden aangepast voor het vervoer van iemand in een rolstoel. Het is afhankelijk van de wensen welke modificaties nodig zijn. Als iemand nog kan autorijden wordt er een manier bedacht om de rolstoel eenvoudig in de rolstoelbus te hijsen. Indien nodig wordt de bestuurderszitplaats aangepast. Als iemand compleet met rolstoel in de bus vervoerd wil worden is er een oprijplaat of een lift nodig en een veilige plek voor de rolstoel. De rolstoelbus wordt dan bestuurd door iemand anders. Op freedomautoaanpassingen.nl kun je zien welke mogelijkheden er allemaal zijn.

Comfort in de auto

Met een rolstoel in een autobus vervoerd worden kan best comfortabel zijn. Een handige aanpassing die door Freedom Auto Aanpassingen vaak wordt uitgevoerd is een verlaging van de autovloer. De rolstoel komt dan op de tweede zitrij in de autobus te staan. De rolstoel staat veilig vergrendeld en degene in de rolstoel bevindt zich op dezelfde hoogte als de andere passagiers. Dat is belangrijk voor de interactie met de overige inzittenden van de auto, en zorgt bovendien voor een prima uitzicht naar buiten. Door deze constructie valt het in en buiten de auto niet op dat iemand in een rolstoel zit.