Heb je al gehoord van de tiny house vakantie? Dit is het soort vakantie dat momenteel erg populair is. Misschien is er iemand in jouw omgeving die hier al voor gekozen heeft. Het kan echter ook zo zijn dat het een geheel nieuw idee voor je is. Dan is het goed om te weten wat je ervan mag verwachten. Het grote verschil met andere vakanties is vooral het onderkomen. Wanneer je hier verblijft, dan kies je voor een klein onderkomen. Dit lijkt misschien lastig, maar veel mensen ervaren dit juist als heel bevrijdend.

Verschillende soorten huisjes

Het is goed om te weten dat de vakantie in een tiny house heel veel verschillende vormen kan hebben. Dat komt doordat er allerlei soorten huisjes zijn die onder een tiny house kunnen vallen. Het is in alle gevallen zo dat het een klein onderkomen is waar alles bij elkaar is gebracht. Het voordeel daarvan is dat je dus ook maar heel weinig storende elementen hebt. Het is heel rustgevend om alles zo veel als mogelijk te moeten beperken. De rust die je daardoor ervaart, is wat je nodig hebt om maximaal te genieten van je vakantie in deze woning.

Ook voor lange vakanties

Het is ook belangrijk om te beseffen dat je deze vakantie op vele manieren kan invullen. Je denkt misschien dat dit alleen aantrekkelijk is wanneer je slechts één of twee nachten blijft slapen. Het is echter juist ook fijn om voor lange vakanties dit type onderkomen te kiezen. Juist voor langere tijd niets aan je hoofd hebben helpt je om echt tot rust te komen. Wanneer je dus een vakantie van twee of drie weken in de zomer gaat doorbrengen, dan is een tiny house daar ook een heel aantrekkelijk onderkomen voor te noemen. Dat is wat vakantie is. Kijk hier voor accommodaties voor slapen op het platteland.